FM logoTil fargemagasinet.no AnnonseAnnonse
Fargemagasinet logo
E-magasin
Se flere bilder
Årets farge 2024-Ønsketegn FR2406-FotoFargerike.jpg

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

2024 går i bruntoner

Fargerike har kåret den brune fargen Ønsketegn til Årets farge for 2024. – Det brune representerer naturen rundt oss, sier kreativ leder Tale O. Henningsen.

Chera Westman/ifi.no

Chera Westman/ifi.no
Publisert (oppdatert )

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.

Følg Fargemagasinet på Facebook, Linkedin og Instagram.

Annonse
Fargemagasinet.no annons

Med valget av den brune fargen Ønsketegn til Årets farge for 2024, følger Fargerike med i den naturinspirerte interiørtrenden. Dette er en mørk brun, maskulin farge som minner oss om alt fra sjokolade og kaffe til jord.

– Det brune representerer naturen rundt oss, og tiltrekningskraften i det jordlige har fanget designere og trendeksperter verden rundt, sier kreativ leder Tale O. Henningsen.

– Sammen med hvite toner på detaljer, interiør og tekstiler, får den allikevel en klokkerklar og ren følelse. Et sofistikert uttrykk som gir en spennende og tidsriktig ro.

Se flere bilder
Årets farge Ønsketegn

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

JORDFARGET: En mørk brun farge som minner oss om alt fra sjokolade og kaffe til jord. Denne fargen er maskulin og mørk med en helt egen dyp kraft. Sammen med hvite toner på detaljer, interiør og tekstiler, får den allikevel en klokkerklar og ren følelse. Et sofistikert uttrykk som gir spennende og tidsriktige rom. 

Brunt og hvitt

Fargerike beskriver Ønsketegn som et symbol på det skjulte og mystiske, og mener at den skal inspirere til kreativitet og invitere til å skape spennende og tidsriktige rom. I det nye fargekartet der Årets farge presenteres lanseres også fire andre brune farger, sammen med en kontrasterende hvitfarge som skal bringe friskhet til interiører i mer minimalistisk stil.

Varm Rust og Gåtefull er to lune brunfarger som trekker mot rødt. Disse kan fint kombineres med andre rødlige farger, slik som rosa, lilla og dypt rødt.

De andre nye brunfargene, Yndig Te og Karamellduft, er lysere og mildere med varmgule undertoner.

Den nye hvitfargen Rispapir fremstår som varm, uten å være gulaktig. Sammen med de mørke brunfargene blir Rispapir frisk og klar, og ikke minst rolig for øyet.

Se flere bilder
fem brune farger

Foto: Fargerike

FEM NYANSER AV BRUNT: Fargene Varm Rust og Gåtefull varmer rundt oss med en lun stemning. Dette er nyanser av brunt som skjuler en rødlig undertone. Kombiner dem derfor med andre rødlige toner, som lilla eller rosa, og dype rødtoner som sammen vil gi lød. Fargene Yndig Te og Karamellduft er to lysere og mildere bruntoner. Avslapning og hvile vil være i fokus, og minner oss om deilige dufter fra te og karamell.

Skap sammenheng

Fargerike presenterer Årets farge i sammenheng med tre stilretninger: Beundret mystikk, Ubundet temperament og Skjult perle.

Beundret mystikk er en videreutvikling av hotellstilen – mer voksen, delikat og polert, der de brune tonene byr på komfort.

Ubundet temperament er en mer leken stil, som gir deg mulighet for å kombinere brunt med dine egne favorittfarger. 

Skjult perle setter komfort og velvære i fokus, og spiller på den globale trenden med «cocooning». 

Se flere bilder
brunfarge Varm rust, Fargerike

Foto: Per Erik Jæger/Fargerike

VARM RUST: En farge med dybde og tidløs glød. Varm Rust er en farge som passer til det moderne i kombinasjon med kjølige gråtoner. De dempede tonene gjør den mild, og det dekadente i fargen trer frem. Kombiner gjerne med interiør i lyse detaljer og hvite tekstiler.

Miljømal med ny butikk
Bransjenytt

Miljømal med ny butikk

25. april markerte Miljømal åpning av ny og større butikk på Etterstad i Oslo. Det var gode tilbud og anledning til å møte både lokale og nasjonale eksperter innen maling og bygningsvern. ...

Økt optimisme i overflatebransjen
Tall og prognoser

Økt optimisme i overflatebransjen

Fargemagasinet har nylig gjennomført flere undersøkelser for å kartlegge forventningene i overflatebransjen. Resultatene viser en interessant utvikling, spesielt ute i butikkene, (byggevarehus/fargehandel)...

Nyhetsbrev
Motta vårt nyhetsbrev!

Registrer deg her og motta vårt nyhetsbrev, med nye artikler og nyttige tips 2-3 ganger i måneden.